Zupy Timo Sushi – rozgrzewające umami w każdej misce
Kiedy potrzebujesz kulinarnego uścisku, sięgnij po nasze zupy. Klasyczne, delikatne miso-shiru bazuje na fermentowanej paście sojowej i bulionie dashi, dając czyste, mineralne umami. Dodatek glonów wakame, jedwabistego tofu i grzybów shiitake podkreśla głębię smaku. Jeśli lubisz ostrzejsze akcenty, wybierz wariację miso wzbogaconą łososiem, surimi oraz szczyptą chili. Fanom intensywnych aromatów polecamy Tom Yum – tajską zupę z krewetkami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i galangalem, która rozgrzewa od pierwszej łyżki.
Pasta miso & dashi
Fermentowana soja łączona z bulionem z katsuobushi – fundament japońskiego umami.
Wakame & tofu
Mineralne glony i jedwabisty ser sojowy nadają lekkości i roślinnego białka.
Łosoś & surimi
Soczyste kawałki ryby i paluszki z dorsza wzbogacają zupę o delikatne, morskie nuty.
Krewetki & kokos
Słodko-pikantny duet z mlekiem kokosowym, chili i trawą cytrynową w stylu Tom Yum.
Zamów zupy na dowóz w całym Gdańsku lub odbierz je gorące we Wrzeszczu bądź na Matarni. Termiczne miski keep-warm utrzymają temperaturę, abyś mógł delektować się bulionem tak, jakby dopiero zszedł z kuchenki. Z Timo Sushi rozgrzejesz się w najlepszym, japońsko-tajskim stylu.