Gunkan Timo Sushi
Gunkan (z japońskiego „okręt”) to kulista forma sushi, w której ryż jest owijany cienkim paskiem warzywa lub wodorostu, a następnie wypełniany kremowym farszem. W Timo Sushi wybieramy chrupiący plaster ogórka, aby dodać świeżości i lekkości, a do środka trafia tataki z ryb premium, soczyste krewetki w sosie mayo lub inne sezonowe kompozycje. Porcja to zawsze 2 sztuki – idealna na szybki kęs lub jako urozmaicenie większego zestawu.
Plaster świeżego ogórka
Cienko cięty i zwinięty w koło, nadaje lekkiego chrupu i orzeźwienia.
Ryż sushi shari
Krótkoziarnisty, doprawiony octem ryżowym, formowany w małe, zwarte kule.
Kremowy farsz
Delikatnie siekany łosoś, tuńczyk lub krewetki z awokado i japońskimi przyprawami.
Topping tobiko & por
Jaskrawe ikry latającej ryby albo cienkie piórka pora dopełniają całość kolorem i umami.
Zamów gunkan na dowóz w całym Gdańsku lub skorzystaj z click & collect. Starannie pakujemy je w osłonki stabilizujące, aby dotarły do Ciebie w nienaruszonym kształcie. Wypróbuj i przekonaj się, jak Timo Sushi redefiniuje pojęcie mini–sushi.